2015 – 2016 School Year Schedule

Modified Block Scheduling 2-Hour Early Out

Teachers Arrival at 7:30								
Bus and Student Arrival at 7:35								
Morning Duties, Breakfast and Homeroom 7:35 – 7:52								
•	•		1001117.55 -	1.52				
Announcements 7:52 – 7:57								
1 st Period starts at 8:00							th -	
8 th Grade			7 th Grade				6 th grade	
Period		Time	Period		Time	Period		Time
Block 1 Elective	1 st Elec	8:00 - 8:33	Block 1 Core	1 st Half	8:00 - 8:33	Block 1 Core	1 st Half	7:57 – 8:30
	Break	8:33 - 8:35		Break	8:33 – 8:35		Break	8:30 - 8:32
	2 nd Elec	8:35 – 9:08		2 nd Half	8:35 – 9:08		2 nd Half	8:32 – 9:05
Block 2 Core	1 st Half	9:11 – 9:44	Elective 1		9:11 – 9:44	Block 2 Core	1 st Half	9:08 - 9:41
	Break	9:44 – 9:46	Block 2 Core	1 st Half	9:47 – 10:20		Break	9:41 – 9:43
	2 nd Half	9:46 - 10:19		Break	10:20 - 10:22		2 nd Half	9:43 – 10:16
Lunch		10:21 - 10:51		2 nd Half	10:22 - 10:55	Block 3 Elective	1 st Elec	10:19 - 10:52
Block 3 Core	1 st Half	10:53 – 11:26	Lunch		10:57 – 11:27		Break	10:52 – 10:54
	Break	11:26 - 11:29	Block 3 Core Locker Break	1 st Half	11:29 – 12:02		2 nd Elec	10:54 - 11:27
	2 nd Half	11:29 – 12:02		Break	12:02 - 12:04	Lunch		11:31 – 12:01
Block 4 Core	1 st Half	12:05 - 12:38		2 nd Half	12:04 - 12:37	Block 4 Core	1 st Half	12:05 - 12:38
	Break	12:38 - 12:42			12:37 - 12:40		Break	12:38 - 12:41
	2 nd Half	12:42 – 1:15	Elective 2		12:40 - 1:13		2 nd Half	12:41 - 1:14
Dismissal		1:15	Dismissal		1:13	Dismissal		1:14

Each Elective Period is 33 Minutes. Each Core block is 66 Minutes, this will be split into 33 minutes for History and Science and they will have them all year long.

Band (Share with High School) 8^{th} grade -8:00 - 8:33 @ AHS | Planning -10:14 - 10:47 (33 Minutes @ AHS) Report to AMS by 10:50 6^{th} grade -10:54 - 11:27Lunch -11:31 - 12:01Planning -12:04 - 12:37 (33 Minutes @ AMS) 7^{th} grade -12:40 - 1:13Total Planning minutes (66 minutes)

Spanish 1 (Share with Nandua Middle) 8th grade 1st class – 8:00 – 8:33 8th grade 2nd class – 8:35 – 9:08 7th grade class – 9:11 – 9:44 Planning – 9:44 – 10:17 (33 minutes) Lunch and Travel – 10:17 – 11:17 Reports to Nandua Middle by 11:17

Total Planning Minutes (33 minutes)

TAG (Share with Nandua Middle)

Schedule will not provide for 6th and 8th grade for both semesters unless we go back to having her split the schools at semesters. One semester Nandua has her and the other semester Arcadia has her like we did for the past three years before this one.

Schedule would be:

1 st Semester	2 nd Semester		
Needs to report to AMS by 10:50	Report to AMS by 7:25		
6 th grade – 10:54 – 11:27	8 th grade – 8:00 – 8:33		
Lunch – 11:31 – 12:01	Planning – 8:35 – 9:08 (33 minutes)		
Planning – 12:04 – 12:37 (33 minutes)	7 th Grade – 9:11 – 9:44		
7 th grade – 12:40 – 1:13	Report to NMS by 10:15		
Total Planning time (33 Minutes)	Total Planning time (33 minutes)		

Chorus Teacher (Share with Arcadia High)

1st Semester

8th grade – 8:00 – 8:33 Planning – 8:33 – 9:08 (35 minutes) 7th grade – 9:11 – 9:44 Planning – 9:44 – 10:15 (31 minutes) Lunch 10:15 – 10:45 Report to AHS by 11:48 Total Planning time (66 minutes)

2nd Semester

8th grade – 8:00 – 8:33 Planning – 8:33 – 9:08 (35 minutes) 7th grade – 9:11 – 9:44 Planning – 9:44 – 10:16 (32 minutes) 6th grade – 10:19 – 10:5 6th grade – 10:54 – 11:27 Lunch & Travel – 11:27 – 11:55 Total Planning time (67 minutes)

Teacher Work Day

7:30 – 3:30 (8 hours including 30 minute lunch) Core teachers would have 66 minutes of planning